Hasselbergstraße 27 – 26906 Dersum

verkocht
Object ID:
695.000 k.k.
07.11.2023
3364
Oppervlakte: 315
Structure: min. 7 Kamers
Soort woning: Einfamilienhaus
Verwarming: C.V-ketel
Kenmerken
Object kamer icoon Kamers: min. 7
Object badkamer icoon Badkamers: 3
Property size icon Oppervlakte: 315 m²
Woonlaag icoon Badkamervoorzieningen: Inloopdouche, toilet , ligbad , wastafel
Totale woonlagen icoon Woonlagen: 2
Bouwjaar icoon Bouwjaar: 1935
Verwarming icoon Verwarming: C.V-ketel
Soort object icoon Soort woning: Einfamilienhaus
Energielabel icoon Energielabel: A
Parkeren icoon Parkeren: eigen terrein
Inhoud icoon Inhoud: 315 m²
Aangeboden sinds icoon Aangeboden sinds: 7. November 2023
Property area size icon Perceel: 3335 + 2659 m²
Property garages icon Garage: -
Property garages size icon Tuinoppervlak: rondom m²
Extra ruimte icoon Extra ruimte: Bijgebouw van 52 m² in te richten voor diverse doeleinden
Voorzieningen
Air Conditioning
Balkon
Berging
Buiten Jacuzzi
Carport
CV-ketel
Dubbel glas
Garage
Glasvezel
Houten kozijnen
Houtkachel
Kelder
Kunststof kozijnen
Laadpaal
Mechanische ventilatie
Open haard
Overkapping
Paardenstallen
Pelletkachel
Rolluiken
Sauna
Schuur
Serre
Stadsverwarming
Veranda
Vijver
Vloerverwarming
Warmtepomp
Waterbron
Wintergarten
Zonneboiler
Zonnepanelen
Zonwering
Zwembad
Zwemvijver
Omschrijving

Deze fantastisch voormalige dubbele douanewoning, welke is omgebouwd tot één woonhuis, staat op unieke locatie de ‘Hasseberg’ aan de Nederlandse grens. De woning staat in Dersum letterlijk aan de grensovergang bij Sellingen. Volledige privacy, natuur, ruimte en rust zijn op deze plek vanzelfsprekend. De voormalige dubbele douanewoning is ruim, licht, levensloopbestendig en van alle gemakken voorzien. Met maar liefst 315 m2 woonoppervlakte. De woning staat op een perceel van 3.335 m2 en heeft nog een aangerenzend perceel in gebruik onder pacht van 2.659 m2

 

 

 

De indeling is als volgt.

 

 

 

Begane grond

 

 

De entree van de woning komt in de lichte hal. Vanuit deze hal zijn alle verdiepingen te bereiken. De hal geeft toegang tot de ruime woonkamer en leefkeuken. De eethoek is met grote raampartijen gericht op de zwemvijver en het Nederlandse natuurgebied van Staatsbosbeheer. De keuken en de zithoek hebben een fantastische scheiding door de fraaie en ruime haardpartij. De haard heeft een dubbele functie, aan de zijde van de keuken dient het als steenoven voor de lekkerste pizza’s en andere gerechten. De haard dient aan de zithoek als heerlijke en warme sfeerkachel. De luxe keuken is een echte leefkeuken met een kookeiland, inbouwapparatuur. Grenzend aan de keuken bevindt zich de wintergarten/serre, hier kun je heerlijk wegkijken over het groene en vrije zicht van de tuin. De serre is voorzien van elektrische vloerverwarming. De begane grond heeft een royale slaapkamer met aangrenzend een ruime en lichte inloopkast/kamer. Een badkamer uitgerust met bad, douche, wastafel en toilet. Uiteraard is ook ook een gastentoilet aanwezig. Op de begane grond is ook een (gasten)kamer met een eigen badkamer. Deze badkamer is uitgerust met een toilet, douche en wastafel.

 

 

 

Eerste verdieping

 

 

De eerste verdieping is loftachtig ingericht. Twee grote (slaap)kamers met een tussenhal. De grote kamer kan dienen als woonkamer of als royale hobbyruimte. Extra (slaap)kamers zijn er ook nog eenvoudig in te richten. De badkamer is licht en voorzien van voldoende inbouwkasten, vloerverwarming, een inloopdouche, wandcloset en wastafel. De bergruimte op deze verdieping is royaal. Hier is de vcv-instalatie geplaatst. Dit is een Buderus van het bouwjaar 2001, de ketel is eigendom. Er is een centrale stofzuig-installatie voor de hele verdieping geplaatst, waardoor ieder vertrek eenvoudig met dit systeem te stofzuigen is.

 

 

 

Kelder

 

De woning is volledig onderkeldert. Hierdoor is er zeer veel extra ruimte beschikbaar. De kelder is nog in historische staat.

 

 

Oprit/Carport

 

 

De oprijlaan is fraai en glooiend. Aan het begin van de oprijlaan bevindt zich een dubbele carport geschikt voor onder andere een camper. De oprijlaan loop tot aan de woning waar de carport is geplaatst. In- en uitstappen van de auto kan altijd droog plaatsvinden.  Je kunt de oprit rond rijden om de oprit weer te verlaten. De oprit is bosachtig ingericht.

De woning heeft aan de voorzijde een oprijlaan, maar ook aan de achterzijde van de woning is een weg die naar de woning toeloopt. Via deze weg is de historische grenssteen te bereiken.

 

 

 

Tuin/Buiten

 

 

De grote tuin is rondom de woning. Aan de voorzijde is er een gedeelte bos als natuurlijke afscheiding van de kavel. Rondom de woning zijn er diverse terrassen. Het hoofdterras bevind zich aan de zwemvijver. De zwemvijver is ca. 2 m diep en heeft een natuurlijk moerasfilter. Dit sluit mooi aan bij de landelijke omgeving en toch de heerlijke luxe van een heldere zwemvijver.

Een fraaie moestuin is ingericht waardoor je eenvoudig je eigen groente en/of fruit kunt kweken.

Absolute privacy is hier gewaarborgd.

 

Naast het eigen perceel ter grootte van 3.335 m2 is er een pachtovereenkomst van 10 jaar met het aangrenzende perceel ter grootte van 2659 m2. Dit is langdurig gepacht voor een bedrag van ca. € 115,00 per jaar van de gemeente Dersum. Pachtdeel van de gemeente wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.

Deze gepachte kavel bevat de historische grenssteen. Deze grenssteen is een historisch monument en is geplaatst in 1795 toen de grenzen van Bisdom van Münster werden vervangen door landsgrenzen de Pruisen en ‘de Nederlanden.

 

 

Bijgebouw

 

Het bijgebouw met volledig geisoleerde zolder heeft een oppervlakte van maar liefst 52 m2, een fantastisch uitzicht en potentie voor meerdere doeleinden. Het bijgebouw heeft een eigen meterkast en krachtstroomaansluiting. Wateraansluiting en afvoer zijn aanwezig. Tevens is er een schoorsteen aanwezig om een houtkachel te plaatsen. Het realiseren van een gastenverblijf of een bed and breakfast of een fraaie werkplaats.Voorzien van aparte meterkast en krachtstroom aansluiting, wateraansluiting en -afvoer en schoorsteen voor een houtkachel.

 

Bijzonderheden

 

 

  • Oude douanewoning met rijke historie op unieke locatie aan de Nederlandse grens.
  • Cv-installatie Buderus van 2001, eigendom
  • 28 zonnepanelen met opslag, batterij en wallbox . Geplaatst in 2023
  • Laadpaal aanwezig
  • Energielabel A Primärenergieverbrauch
  • Levensloopbestendige woning + gastenverblijf
  • Zwemvijver met moerrasfilter
  • Woning aan de Nederlandse grens thv Sellingen
  • Centrale stofzuiger installatie op begane grond, eerste verdieping en kelder

 

 

 

Energieausweis: Etikett A 

 

 

Over de ‘Hasseberg’

 

De Hasseberg is het hoogste punt van Groningen met een hoogte van 14,6 m boven NAP. De Hasseberg is ontstaan in de ijstijd en is altijd een zeer herkenbare plek geweest. Al vóór onze jaartelling was het een tussenstation van veenwegen. Ook toen een groot deel van het landschap bedekt was met veen bleef de Hasseberg er boven uit steken. Hierdoor groeiden op deze plek wél bomen, waardoor het een belangrijk baken werd. Uitzonderlijke planten, paddestoelen, nachtvlinders en insecten vinden hun thuis in dit bijzondere natuurgebied. Dit is nog maar een kleine greep uit het rijke en historische natuurgebied de Hasseberg.

 

Vraagprijs voor deze woning is € 695.000, —

 

 

 

Nieuwsgierig geworden? Bel ons voor het maken van een afspraak voor bezichtiging. Wist je dat wij niet alleen huizen aan en verkopen in Duitsland maar u ook kunnen begeleiden bij het financieren en emigratie naar Duitsland. Alles onder 1 dak.

 

 

Deze presentatie is met zorg samengesteld, ondanks dat kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventueel foutief opgegeven afmetingen, oppervlakten of overige data. De gegevens hebben uitsluitend een indicatief en informatief karakter. Koper wordt uiteraard in de gelegenheid gesteld eventueel zelf nader onderzoek te laten uitvoeren.

 

 

De makelaarskosten zijn voor rekening van de koper, deze bedragen 3,57% inkl. MwSt.

 

 

Het kopen van een woning is een belangrijke financiële beslissing. Zeker als het om een aankoop gaat in Duitsland. Laat je daarom goed voorlichten. Wij werken samen met Euregio Finanz Center. Zij kunnen je alles vertellen over kopen en wonen in Duitsland.

 

 Alle adviseurs spreken Nederlands en Duits.

 

www.euregiofinanzcenter.de

 

 

 

**********DEUTSCH*********

 

 

Dieses fantastisch renovierte Zollhaus befindet sich an einem einzigartigen Ort, dem Hasseberg an der niederländischen Grenze. Das Haus befindet sich in Dersum buchstäblich am Grenzübergang bei Sellingen. Völlige Privatsphäre, Natur, Raum und Ruhe sind an diesem Ort eine Selbstverständlichkeit. Das ehemalige Doppelzollhaus ist geräumig, hell, lichtdurchflutet und komplett ausgestattet. Mit nicht weniger als 315 m2 Wohnfläche. Das Haus steht auf einem Grundstück von 3.335 m2 und hat ein angrenzendes Grundstück von 2.659 m2 gepachtet.

 

 

 

Die Aufteilung ist wie folgt.

 

 

 

Erdgeschoss

 

 

Man betritt das Haus über die helle Diele. Von dieser Halle aus sind alle Etagen zu erreichen. Von der Diele aus gelangt man in das geräumige Wohnzimmer und die Wohnküche. Der Essbereich hat große Fenster mit Blick auf den Schwimmteich und das Naturschutzgebiet der niederländischen Forstverwaltung. Die Küche und die Sitzecke haben eine fantastische Trennung durch den schönen und geräumigen Kamin. Der Kamin hat eine Doppelfunktion, auf der Küchenseite dient er als Steinofen für die leckersten Pizzen und andere Gerichte. In der Sitzecke dient der Kamin als schöner, warmer und stimmungsvoller Ofen. Die Luxusküche ist eine echte Wohnküche mit Kochinsel und Einbaugeräten. Angrenzend an die Küche befindet sich der Wintergarten, von dem aus Sie den Blick ins Grüne und auf den Garten genießen können. Der Wintergarten hat eine elektrische Fußbodenheizung. Im Erdgeschoss befindet sich ein großzügiges Schlafzimmer mit einem angrenzenden geräumigen und hellen begehbaren Kleiderschrank/Raum. Das Badezimmer ist mit Badewanne, Dusche, Waschbecken und Toilette ausgestattet. Natürlich gibt es auch eine Gästetoilette. Im Erdgeschoss befindet sich auch ein (Gäste-)Zimmer mit eigenem Bad. Dieses Badezimmer ist mit einer Toilette, einer Dusche und einem Waschbecken ausgestattet.

 

 

 

Erster Stock

 

 

Der erste Stock ist loftartig. Zwei große (Schlaf-)Zimmer mit einem Verbindungsflur. Das große Zimmer kann als Wohnzimmer oder als großzügiger Hobbyraum genutzt werden. Zusätzliche (Schlaf-)Räume können ebenfalls leicht geschaffen werden. Das Badezimmer ist hell und mit vielen Einbauschränken, Fußbodenheizung, einer begehbaren Dusche, Wandschrank und Waschbecken ausgestattet. Der Stauraum auf dieser Etage ist großzügig. Hier befindet sich auch die Zentralheizung. Es handelt sich um eine Buderus aus dem Jahr 2001, der Heizkessel ist Eigentum. Für die gesamte Etage wurde ein zentrales Staubsaugersystem installiert, mit dem man jeden Raum leicht saugen kann.

 

 

 

Untergeschoss

 

Das Haus ist vollständig unterkellert. Dadurch ist viel zusätzlicher Platz vorhanden. Der Keller befindet sich noch in einem guten Zustand.

 

 

Einfahrt/Carport

 

 

Die Auffahrt ist schön und abfallend. Am Anfang der Einfahrt befindet sich ein Doppelcarport, der u.a. für ein Wohnmobil geeignet ist. Die Einfahrt führt bis zum Haus, wo sich der Carport befindet. Das Ein- und Aussteigen aus dem Auto kann immer trocken erfolgen. Sie können um die Einfahrt herumfahren, um wieder auszusteigen. Die Einfahrt ist bewaldet.

Das Haus hat eine Einfahrt an der Vorderseite, aber auch an der Rückseite des Hauses gibt es einen Weg, der zum Haus führt. Der historische Grenzstein ist über diesen Weg zu erreichen.

 

 

 

Garten/Außenbereich

 

 

Der große Garten umgibt das Haus. An der Vorderseite befindet sich ein Waldstück als natürliche Abgrenzung zum Grundstück. Rund um das Haus gibt es mehrere Terrassenmöglichkeiten. Die Hauptterrasse befindet sich am Schwimmteich. Der Schwimmteich ist ca. 2 m tief und hat einen natürlichen Sumpffilter. Das passt sehr gut in die ländliche Umgebung und bietet dennoch den wunderbaren Luxus eines klaren Schwimmteichs.

Es wurde ein schöner Gemüsegarten angelegt, in dem Sie problemlos Ihr eigenes Gemüse und/oder Obst anbauen können.

Absolute Privatsphäre ist hier garantiert.

 

Neben dem eigenen Grundstück von 3.335 m2 gibt es einen 10-jährigen Pachtvertrag mit dem Nachbargrundstück. Dieses ist langfristig für einen Betrag von ca. 115,00 € pro Jahr von der Gemeinde Dersum gepachtet. Der Pachtanteil der Gemeinde wurde kürzlich erneut für 10 Jahre verlängert.

Auf diesem gepachteten Grundstück befindet sich der historische Grenzstein. Dieser Grenzstein ist ein historisches Denkmal und wurde 1795 aufgestellt, als die Grenzen des Bistums Münster durch Landgrenzen zwischen Preußen und den Niederlanden ersetzt wurden.

 

 

Nebengebäude

 

Das Nebengebäude hat eine Fläche von nicht weniger als 52 m2, fantastische Aussicht und Potenzial für mehrere Zwecke. Verwirklichung eines Gästehauses oder ein Bett und Frühstück oder eine schöne Werkstatt.

 

Besondere Merkmale

 

 

Altes Zollhaus mit reicher Geschichte in einzigartiger Lage an der niederländischen Grenze.
Buderus-Zentralheizung aus dem Jahr 2001, Eigentum
28 Solarkollektoren mit Speicher, installiert im Jahr 2023
Ladestation vorhanden
Energielabel A Primärenergieverbrauch
Lebenssicheres Haus + Gästehaus
Schwimmteich mit Sumpffilter
Haus an der niederländischen Grenze in Sellingen

 

 

Energieetikett: Etikett A

 

 

Über den ‘Hasseberg

 

 

Der Hasseberg ist mit 14,6 m über dem Meeresspiegel der höchste Punkt in Groningen. Der Hasseberg stammt aus der Eiszeit und war schon immer ein sehr markanter Punkt. Schon vor unserer Zeitrechnung war er eine Station der Torfstraßen. Selbst als ein großer Teil der Landschaft mit Torf bedeckt war, ragte der Hasseberg noch darüber hinaus. Infolgedessen wuchsen dort Bäume und machten ihn zu einem wichtigen Leuchtturm. In diesem besonderen Naturschutzgebiet wurden außergewöhnliche Pflanzen, Pilze, Nachtfalter und Insekten gefunden. Dies ist nur ein kleiner Ausschnitt aus dem reichhaltigen und historischen Naturschutzgebiet Hasseberg.

 

Der Angebotspreis für diese Immobilie beträgt € 695.000,–.

 

 

 

Neugierig geworden? Rufen Sie uns an, um einen Termin für eine Besichtigung zu vereinbaren. Wussten Sie, dass wir nicht nur Häuser in Deutschland kaufen und verkaufen, sondern Ihnen auch bei der Finanzierung und Auswanderung nach Deutschland behilflich sein können. Alles unter einem Dach.

 

 

Diese Präsentation wurde mit Sorgfalt erstellt, trotzdem können aus falsch angegebenen Maßen, Flächen oder sonstigen Daten keine Rechte abgeleitet werden. Die Angaben sind rein indikativ und informativ. Dem Käufer wird selbstverständlich die Möglichkeit gegeben, bei Bedarf weitere Erkundigungen einzuholen.

 

 

Die Maklergebühren gehen zu Lasten des Käufers und belaufen sich auf 3,57% inkl. MwSt.

 

 

Der Kauf einer Immobilie ist eine wichtige finanzielle Entscheidung. Vor allem, wenn es sich um einen Kauf in Deutschland handelt. Seien Sie deshalb gut informiert. Wir arbeiten mit dem Euregio Finanz Center zusammen. Sie können Ihnen alles sagen, was Sie über den Kauf und das Leben in Deutschland wissen müssen.

 

Alle Berater sprechen Niederländisch und Deutsch.

 

 

 

 

 

 

 

Virtuele rondleiding
Plattegronden

Begane grond 2D oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding

Begane grond 3D oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding

Eerste verdieping 2D oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding

Eerste verdieping 3D oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding

Tuin 2D oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding

Tuin 3D oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding

Kadastrale kaart oppervlakte: kamers: badkamers:

Plattegrond afbeelding
Locatie
Adres: Hasselbergstraße 27, 26906 Dersum, Duitsland
Straat: Hasselbergstraße 27
Postcode: 26906
Land: DE
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Contact over deze woning